08 Şubat 2013

PROJECT LİBRE İLE İŞ PROGRAMI HAZIRLANMASI





Programı çalıştırınca sizi üste gördüğünüz giriş ekranı karşılar.
     a) Create Project   yeni bir proje yaratırsınız veya
 b) Open Project var olan bir projeyi açarsınız.

YENİ BİR PROJE :

Create Project'e bastığınızda aşağıdaki pencere açılır.


         Bu pencereye projenin ismi, proje yöneticisinin adı, projenin başlangıç tarihi , (Projenin baştan sona, yada sondan başa planlanmasını belirlememiz için start date yada forward scheduled 'daki işareti kaldırısanız finish date sorar.) yazılır.
Seçim doğrultusunda projenin ilk ya da son tarihi belirlenir ve proje planlanmaya hazırdır.

GİRİŞ EKRANI (Gantt Chart):


 Project Libre dört sekmeli ribbon arayüz  içerir: Bunlar Dosya, Görev, Kaynak, Görünüm dür. 

       
Dosya sekmesi (file), Aç, Kaydet, Yazdır, Önizleme ve PDF'ye çıkış gibi genel dosya yönetimi özellikleri içerir. Dosya menü sekmesinde ayrıca Proje araçları; Information (proje bilgilerine), Calender (takvim), Proje dialog, Update (proje güncelleme) ve Baseline tuşları bulunur.


       Görev sekmesinde (Task) ;Gantt, Network(ağ diyağramı), WBS ve Task usage (Görev Kullanımı) ve de gantt grafigini yakınlaştırma ve uzaklaştırma seçenekleri bulunur. 
Aynı sekmede Kesme, yapıştırma, kopya, görev silme ve ekleme, bağlantı kurma ve iptal etme , indent (girintiyi arttır) ve outdent (çıkıntı) , Proje bilgi, Assign Resources (Kaynakları göreve atar) vb. diğer görev tuşları da bulunur.


      Kaynak (Resource) sekmesi , ProjectLibre programında  Kaynak Çözümleme Yapısı  (RBS)'yi ve proje üzerinde kaynak kullanımını (Resource Usage) görüntülemenizi sağlar.


      View (Görünüm) , ProjectLibre Görünüm sekmesi , projenin bütün görünümleri için merkezi erişim noktasıdır.  ProjectLibre kullanıcıları bir çok değişik filtre uygulamasına bu sekmeden ulaşabilirler. Proje planlama raporlarına da buradan ulaşılır.